Andere Mèrt 2018

Op 30 september 2018 was Amnesty Geldrop-Mierlo ook weer aanwezig op de Andere Mèrt  in de kasteeltuin in  Geldrop. Dit jaar bestaat Amnesty Nederland 50 jaar, wat “gevierd” werd met een expositiekraam met een weergave van 50 jaar bijzondere affiches voor de vele acties en campagnes van Amnesty in die 50 jaar.

Er werd aandacht gevraagd voor 2 journalisten Wa Lone en Kyaw Soe Oo, die in Myanmar zijn opgepakt terwijl zij gewoon hun werk deden:  onderzoeken  en verslag doen van de wrede activiteiten van het leger waardoor duizenden Rohingya’s hun land hebben moeten ontvluchten. De petitielijst hiervoor werd door 345 mensen ondertekend.

 

 

Het “oneerlijke” voetbalspel dat bij de kraam stond werd druk bespeeld. Dit spel gaf duidelijk aan hoe de machtsverdeling is tussen machthebbers en activisten.

Ook kon men op een groot doek met vrijgekomen mensen, resultaten zien van het aandacht vragen voor mensenrechten, door middel van brieven schrijven aan schendende overheden. Allen mensen die Amnesty en haar schrijvers bedanken voor de aandacht die hun zaak kreeg en die bijgedragen heeft aan hun vrijlating en/of eerlijke behandeling.