Write for Rights 2019

Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden rond 10 december(de Dag van de Rechten van de Mens) Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Met succes. Gevangenen komen vrij, foltering stopt en onderdrukkende wetten worden aangepast. En mensen voelen zich enorm gesteund.

 

6 miljoen brieven werden er vorig jaar tijdens Amnesty’s jaarlijkse schrijfevent Write for Rights geschreven! In die brieven vroegen mensen van over de hele wereld aandacht voor de dappere mensen die onze mensenrechten verdedigen. Ook Nederland klom massaal in de pen. Op de gekste plaatsen namen mensen op 10 december de tijd om een brief te schrijven voor een ander: op een rondvaartboot, in de gevangenis, op school, in de kroeg. En natuurlijk schreven mensen ook gewoon vanuit hun luie stoel of via het internet. Al die brieven samen hadden effect.

 

Dit jaar is er geschreven voor 10 jonge bedreigde mensenrechtenverdedigers uit diverse landen.

 

 

Dit jaar is er zoals gebruikelijk in de bibliotheken van Geldrop en Mierlo getekend, maar ook hebben wij de gelegenheid gekregen om in het gemeentehuis van Geldrop te mogen schrijven.

 

 

Foto’s Bibliotheek Geldrop

 

 

Foto’s Bibliotheek Mierlo

 

 

 

Foto’s Gemeentehuis Geldrop

 

In totaal heeft Amnesty Geldrop-Mierlo dank zij u 870 brieven en kaarten kunnen versturen. Weer meer dan vorig jaar hartelijk dank aan alle schrijvers.