Uitleg brieven of kaarten schrijven

Kaart meenemen in de kerken:

De oudste methode -vanaf 1979- om kaarten te laten schrijven voor Amnesty door mensen uit Geldrop.
Eens per maand kunt u in de Geldropse kerken na de dienst een voorbedrukte kaart kopen voor € 1,10 of meenemen(deze moet u dan zelf nog frankeren). Op die kaart staat de tekst in de landstaal van de geadresseerde met een vertaling in het Nederlands en het adres.
Het enige wat u hoeft te doen is thuis de kaart ondertekenen, (frankeren) en in de brievenbus van PostNL doen.

Het schrijfabonnement:

Om zoveel mogelijk brieven of kaarten te versturen, hebben we een eenvoudig abonnementsysteem in gebruik.
Als u een schrijfabonnement neemt, krijgt u maandelijks (10 keer per jaar) een voorbedrukte kaart met postzegel in uw brievenbus. Op die kaart staat het adres en de tekst in de landstaal van de geadresseerde met een vertaling in het Nederlands. Erbij krijgt u een brief met informatie over deze actie met op de achterzijde Goed Nieuws berichten met resultaten van het schrijven.
Het enige wat u hoeft te doen is die kaart ondertekenen en deze in de brievenbus van PostNL doen.
Het abonnement kost € 11,00 per jaar en u kunt elke maand ‘instappen’.
Wilt u meedoen of meer weten, stuur dan een e-mail naar Amnesty Geldrop-Mierlo
Dezelfde voorbedrukte kaarten kunt u ook elke maand meenemen of kopen in alle Geldropse kerken en in de Wereldwinkel. Deze kaarten moet u indien nodig dan nog wel zelf frankeren.

De e-mail-schrijfactie

U kunt ook -gratis!- meedoen aan de e-mail-schrijfactie.
U krijgt dan maandelijks een e-mail met een brief als bijlage. U zet uw naam onder de tekst op uw pc, print die brief zelf uit en zet uw handtekening eronder. Dan maakt u een enveloppe met het adres en afzender, plakt er een postzegel op en u doet deze in de brievenbus van POST NL. De email-schrijfactie wordt tegenwoordig geregeld door Amnesty Eindhoven.

Meedoen of meer weten? Stuur dan een e-mail

De schrijfgroep

De leden van de schrijfgroep komen maandelijks bij elkaar en schrijven dan kaarten met eigen tekst naar gevangenen of familie van gevangenen als morele ondersteuning. Wij schrijven om de beurt bij iemand thuis in Geldrop of Mierlo.
Wilt u hieraan meedoen of meer hierover weten, stuur dan een e-mail naar Amnesty Geldrop-Mierlo